Izrael megteszi az első lépéseket turizmusa újraindítására

Az izraeli hatóságok megállapodtak az első visszafogott lépésekről a vendéglátószektor újbóli megnyitása érdekében, a Benjámin Netanjáhú miniszterelnök által vezetett ülésen. Az új intézkedések május 3-tól lehetővé teszik olyan kisebb vidéki panziók és szállások megnyitását, ahol egy-egy szobát, vagy bread and breakfast szolgáltatást tudnak a vendégek igénybe venni.

Jaffa kikötőjeForrás: Noam.armonn/Wikipedia

Ezek a létesítmények leginkább a belföldi látogatók számára nyitnak meg. A hatóságok szerint a turizmus teljes indítását a koronavírus halálozási arányától teszik függővé.

Megállapodás született arról is, hogy az elkövetkező napokban az egészségügyi minisztériummal együtt iránymutatásokat fogalmazzanak meg a szállodák és a szálláshelyek üzemeltetésére vonatkozóan, arra az időszakra, amíg a járvány Izraelben jelen van.

Az idegenforgalmi miniszter azt mondta: „Örömmel üdvözlöm a megtett első lépéseket. Ez jó hír az idegenforgalmi vállalkozások tulajdonosainak és azon munkavállalók ezreinek, akik a válság kitörése óta először tapasztalhattak konkrét lépéseket arra vonatkozóan, hogy visszatérhessenek dolgozni – írja a Breaking Travel News.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek