Ilyen extrém előkészületekkel várja a karibi luxusszállólánc a vendégeit

A főleg az amerikai nászutasok körében felkapott, igen magas árairól ismert Sandals Resorts felkészült arra, hogy megnyissa a karibi all-inclusive üdülőhelyeit a járvány lecsengése után. A jamaicai luxusszállóik nagy részét június 4-én szándékoznak újból megnyitni, amit majd július 1-jén két másik szállodájuk nyitása követ a Bahamákon. Ahogyan a világ többi szállodájában, itt is új higiéniai protokollok bevezetésére volt szükség, amelyek a kiemelt takarítási feladatoktól kezdve a személyzet tagjainak előírt hőmérséklet-ellenőrzésig terjednek. 

Egy minden luxust kielégító ötcsillagos helyen extra elővigyázatossággal figyelnek a vendégekre - illusztrációForrás: Robin Smith/Pixabay

A szállodalánc új fertőtlenítési rendszereket vezetett be 18 kulcsfontosságú érintési ponton, attól a pillanattól kezdve, amikor a vendégek megérkeznek a repülőtéri társalgókba. Az összes kemény felületet 20 perces időközönként ellenőrzik és fertőtlenítik, beleértve a hátsó létesítményeket, raktárakat és irodákat is. A vendégeknek és a személyzet tagjainak minden étkezési területen és szobában kézfertőtlenítőket biztosítanak.

A szobakártyáktól a koktélos poharakig minden tárgyat fertőtlenítenek, melyet a vendégek megérintenek, ehhez pedig kórházi fertőtlenítőszereket és elektromos aeroszolos permetezőket alkalmaznak, a tisztaságot pedig UV-LED világítóberendezésekkel ellenőrzik. A szobákban minden érkezéskor és induláskor fertőtlenítik a légkondicionálókat, hetente gőztisztítással takarítják a kárpitokat, valamint minden vendégszobában antibakteriális géleket és szappanokat helyeznek el.

Új módszereket vezetnek be a távolságtartás megkönnyítésére is: több repülőtéri transzfert indítanak, így járművenként kevesebb vendég utazik együtt, illetve az éttermekben, bárokban és strandokon is kijelölik a helyeket, ahol a vendégek elhelyezkedhetnek.

A kézfogást bólintással és mosollyal helyettesítik, a szervezett kirándulások számát csökkentik. A Sandals Resortsban csak párok, a Beaches Resortsban csak egy család utazhat együtt fakultatív kirándulásra, az alkalmazottak pedig alternatív módon közelíthetik meg ezeket a helyeket. Továbbá ezután online is bejelentkezhetnek a vendégek, így érkezésükkor lehetővé teszik számukra, hogy egyenesen a szobájukba mehessenek.

Minden alkalmazottnak védőruhát és kesztyűt kell viselnie amikor az üdülőhelyen tartózkodik.

Figyelniük kell arra is, hogy az egyenruhát ne vegyék fel az otthonuk és a munkahelyük közötti utazás során. Csak orvosi engedéllyel dolgozhatnak, emellett minden műszak megkezdése előtt el kell végezniük a szükséges testhőmérséklet mérést. A beszállítóknak és partnereknek szintén be kell tartaniuk az új szabályokat. A fokozott egészségmegőrzés érdekében az egyes üdülőhelyeken regisztrált nővérek által működtetett orvosi állomások és 24 órás orvosi ügyelet is lesz – írja a Lonely Planet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek