A dzsungel közepén nyitottak öko-bungallókat a Karib-tenger közelében

Belize a Karib-térség egyik legizgalmasabb úti célja, nagyrészt annak köszönhetően, hogy az esőerdőktől, a homokos partszakaszokon át az ősi romvárosokig mindent meg lehet itt találni egy helyen. Idén még egy újdonságot csatoltak a kínálathoz: az őserdőben alakítottak ki szálláshelyeket a fenntartható turizmus támogatóinak.

Otthonos, barátságos - és egyszerűForrás: Macal River Camp

A Macal River Camp amolyan öko-resort, vagyis annyira környezettudatos, amennyire egy ilyen létesítmény csak lehet, ráadásul az ára is abszolút megfizethető. Egy 160 hektáros kis magán természetvédelmi területen helyezték el a kunyhókat. Összesen tíz darab, letisztult stílusú kis faház várja a vendégeket a fák között, írja a Lonely Planet.

A belső kialakítás is teljesen alapszntűForrás: Macal River Camp

A kialakítás és a berendezés is kényelmes, de alapszíntű, azaz van a házakban ágy, szúnyogháló, kisasztal, veranda - és körülbelül ennyi. A fürdés, az evés és a főzés közös helyiségekben van megoldva, így az egész leginkább egy nagy kempingre hasonlít. A cél nem is a luxus volt, hanem pont egy olyan egyszerű pihenőhely kialakítása, ahol a vendég közel lehet a természethez és az őserdő neszeit nem zavarja például a tévé zúgása. Itt nyugodtan lehet aludni, meditálni, vagy csak sétálni és feltöltődni.

Az árak 66 euróról indulnak éjszakánként, de ebben benne van minden olyan program – madárles, túrák, lepkefarm látogatás, kenuzás – melyet a helyszínen szerveznek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek