Egy afrikai kisfiú feltalált valamit, ami segít csökkenteni a vírus terjedését

Egy kilencéves kenyai kisfiú, Stephen új módszert talált ki a kézmosásra. Stephen Nyugat-Kenyában él az édesanyjával, az édesapjával és öt testvérével. A szülei elképesztően büszkék a fiúkra, aki azon törte a fejét, hogy miként segíthetne a vírus terjedésének lelassításában. 

Kenya sok részén nincs vezetékes víz, ezért a lakosok közkutakról így szállítják otthonaikba a vizetForrás: Al Kags/Pixabay

„Azután döntöttem el, hogy megcsinálom ezt a találmányt, miután a kormány bejelentette, hogy koronavírus-járvány van. Arra gondoltam, megépítem a szerkezetem, miután láttam a tévében, hogy emberek hogyan készítenek autókat" – mesélte.

A találmány lehetővé teszi, hogy használója semmilyen koszos felületet ne érintsen meg kézmosás előtt és után sem, így csökkentve a fertőzés terjedését. A lényeg az, hogy amikor valaki rálép az egyik pedálra a hozzá kapcsolt emelőkar feltolja a szappan adagoló alját, így megdöntve azt. A másik pedállal pedig a vizeskanna alját dönthetjük meg, ezzel pedig vizet folyathatunk a tenyerünkbe. Íme működés közben a kisfiú találmánya:

„Nagyon meghatódtam, amikor rájöttem, hogy a kicsi fiam azon gondolkodott, hogyan tudná ezt megcsinálni. Annyira büszke vagyok rá, hogy azon hősök közé tartozik, akik a világ minden táján harcolnak a vírus terjedése ellen. Továbbá azért is büszke vagyok, amiért egy ilyen korú gyermek azt kérte tőlem, hogy gyűjtsünk több pénzt arra, hogy ugyanezt a szerkezetet fémből is elkészíthesse" – mesélte az édesapa. Azóta ezt a szerkezetet használják Kenyában és a világ sok más országában is, hogy elkerüljék a fertőzést – látható a BBC kisfilmjében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek