Megnyílt Afrika első drón akadémiája

  Az afrikai Malawiban működik az első drón akadémia, ahol a diákokat megtanítják olyan drónok előállítására, amelyek akár orvosi ellátmányt szállíthatnak, megfigyelhetik velük a növények fejlődését vagy feltérképezhetik egy betegség terjedését. Az akadémia azt tervezi, hogy 2021-ig 150 hallgatót képez ki drónok készítésére és irányítására – írja a World Academy Forum.

  A drónok segítségével Afrika elszigetelt helyeire is eljuthatnakForrás: Harald Landstrath/Pixabay

  Lydia Elias, etióp repülési mérnök egész eddigi életében arról álmodott, hogy humanitárius és fejlesztési projektek támogatása érdekében drónokat építhessen és irányíthasson azon a kontinensen, ahonnan ő maga is származik. Most, Afrika első drón akadémiájának hallgatójaként, valószínűleg ez az álma valóra válik. Ő és még másik 25 afrikai diák az első hallgatói csoport az akadémián, amely ebben a hónapban nyílt meg a főváros, Lilongwe területén. Itt egy 12 hetes tanfolyamon tanulják a diákok, hogyan lehet drónokat készíteni és irányítani, adatokat gyűjteni és elemezni. 

  Ez az új évtized digitalizációról szól, és az, hogy segítünk a fiataloknak a drónok megismerésében, hihetetlen előrelépés lesz, nem csak Malawi, hanem sok más afrikai ország számára"

  – mondta Rudolf Schwenk, az UNICEF Malawi képviselője.

  Az intézet egy, az UNICEF támogatásával 2017-ben elindított kísérleti program munkájára épül, amelyben a drónokat orvosi ellátáshoz, a növények megfigyeléséhez és a kolerakitörések feltérképezéséhez használják. Ahogy a drónok egyre kisebbek lesznek, megbízhatóbbá és megfizethetőbbé válnak, úgy tűnik, hogy a szerepük növekedni fog a természeti katasztrófákkal és az elszigetelt közösségekkel teli kontinensen.  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!