Megnyílt Afrika legnagyobb szélerőmű-parkja

  Kenyában megnyílt Afrika legnagyobb szélerőmű-parkja. A projekt célja a villamosenergia-költségek és a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentése, ami komoly lépés a jövőbeli cél elérése érdekében, mely szerint az ország teljes mértékben megújuló forrásokra szeretne támaszkodni az energiaellátás terén – olvasható a World Economic Forum cikkében. 

  A fotó illusztrációForrás: David Mark/Pixabay

  A Kenya északi részén, a Turkana-tó partján szétszórva elhelyezett 365 szélerőmű 13% százakékkal növeli a nemzet villamosenergia-ellátottságát, így több háztartásnak biztosít hozzáférést az áramhoz, méghozzá olcsóbban, mondta Uhuru Kenyatta elnök. Kenya egyébként azon kevés afrikai nemzet egyike, mely már az elmúlt években is nagy előrelépéseket tett a megújuló energia terén.

  Az ország villamos energiájának körülbelül 70 százaléka származik megújuló forrásokból, például víz- illetve geotermikus energiából, ez a világátlag több mint háromszorosa.Ugyanakkor minden negyedik kenyainak – többnyire a vidéki területeken – nem jut áram, akinek pedig igen, annak magas árakkal és gyakori áramszünetekkel kell számolnia a megbízhatatlan ellátás miatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!