Még hetekig nem szervezhetnek utazást ebben a szomszédos országban

Az Utazási Irodák Szerbiai Szövetsége azt javasolta a helyi turisztikai irodáknak, hogy május 31-ig semmiképp ne szervezzenek utazásokat, mert a járványügyi helyzet ezt egyelőre nem teszi lehetővé sem belföldön, sem pedig külföldön.

Egyelőre nem lehet szervezetten kirándulni Szerbiában - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: volim_cipele0

A május végi időpont ráadásul nem végleges, és már most látják, hogy a kirándulásokra vonatkozó korlátozásokat akár június 15-ig is meghosszabbíthatják. Pontosabban ez a későbbi dátum tűnik reálisabbnak, az illetékesek szerint - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Mindez nem csak a szerbiai viszonyoktól függ, hanem a célországokban uralkodó helyzettől is, hiszen a legtöbb ország egyelőre korlátozza a beutazásokat és a karanténintézkedések is érvényben vannak.

A magyarokhoz hasonlóan, a szerbiai turisták legnagyobb része is Görögországban nyaral, és ebben az évben is ez lehet a legnépszerűbb célpont.   

Kiriakosz Micotakisz görög kormányfő szerint a legjobb esetben is július 1-jén kezdődhet meg a turistaszezon az országban. A jelenlegi rendelkezések szerint minden Görögországba érkezőt koronavírus-tesztnek vetnek alá, majd 14 napos karantént rendelnek el számukra.

Fokozott egészségügyi ellenőrzést vezetnek be a horvát határátkelőhelyeken is a turisták részére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek