Pár nap múlva nyithatnak a repterek Szerbiában

Arról ír a szerb sajtó, hogy május 1-jén ismét üzemelni kezdhetnek az ország repterei. Ez azt jelenti, hogy bizonyos óvintézkedések mellett, hamarosan lehetőség lesz a nemzetközi légi utazásokra.

Hamarosan ismét felszállhatnak a szerb repülőgépekForrás: Shutterstock / Készítette: Vytautas Kielaitis

A szerb kormány csak szigorú egészségügyi előírások betartásával engedélyezi a légi forgalom beindítását. Rendszeresen fertőtlenítik majd a várótermeket, a székeket, a kilincseket és minden felszerelést, ahogy a járművek utasterét is. Minden utasnak és a személyzetnek is kötelező lesz a kesztyű és maszk használata.

Az utasokat minden felszállás és leszállás alkalmával megvizsgálják, és csak akkor engedik tovább, ha az eredmények azt mutatják, hogy nem fertőzöttek – írja a szerbiai 021.rs hírportál.

A vajdasági Pannon RTV is enyhítésekről számolt be egy tegnap esti hírében. Ők arról írnak, hogy mától ismét lehet edzőterembe és szépségszalonokba menni, de csak szigorú szabályokat betartva.

A fodrászokhoz, kozmetikusokhoz előzetes bejelentkezés után foglalhatnak időpontot az ügyfelek, a korábban érkezőknek pedig az utcán kell várakozniuk, ugyanis egyszerre csak egy személy tartózkodhat a zárt térben.

Az edzőtermekben sem lehet egyszerre túl sok ember, és mindenkinek kötelező a védőfelszerelés használata. A kondigépeket rendszeresen fertőtlenítik és folyamatosan szellőztetnek.

Korábban már arról is írtunk, hogy feloldották a teljes szerb-magyar határzárat, valamint a kulturális intézmények egy része is kinyithatott a szomszédos országban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek