Új helyekre kukkanthatunk be hamarosan a belgrádi Kalemegdanon

Aki Belgrádba indul turistáskodni, szinte biztos, hogy nem hagyja ki a látnivalók közül a főváros nevezetességét, a Kalemegdant. A történelmi park hamarosan még több látnivalót tár a látogatók szeme elé, ugyanis egy jelentős fejlesztés zajlik éppen, amely eredményeként új kapuk nyílnak meg a turisták előtt.

A közeljövőben még több nevezetesség várja a turistákat a belgrádi erőd falai közöttForrás: Pixabay / Készítette: Branko Radojevic

A most zajló fejlesztések befejezése után a látogatók előtt új épületrész nyílik a belgrádi erődön belül. A terv egy látogatóközpont megnyitása ezen a területen, ahol különféle programok is várják majd az érdeklődőket - írja a vajdasági Pannon RTV.

A délkeleti hidak, az óra és a Barokk Kapu komplexum felújítása még a tavalyi év végén kezdődött, a Száva sétányt pedig idén januárban kezdték kiterjeszteni a Királyi kapuhoz. A Száva sétányon elvégzett munkák első szakaszában a lépcsőház teljesen helyreállt, míg a második szakaszban folytatódik a sétány meghosszabbítása.

Az épületen legutóbb 2003-ban végeztek nagyobb munkálatokat, de kiderült, hogy szélesebb körű fejlesztésre lenne szükség, aminek köszönhetően teljesen rendbe hoznák a létesítmény. Most pontosan ezen dolgoznak: komoly konzerválási és restaurálási munkák zajlanak.

A munkálatok befejezésére hat hónapot terveznek, de a jelenlegi rendkívüli helyzet miatt ez valamennyit csúszhat, így kérdéses, hogy egy őszi kirándulás során már láthatjuk-e az újításokat. Az év végén viszont már minden bizonnyal lehetőségünk lesz megnézni a Kalemegdan új arcát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek