Gyalogos-kerékpáros híddal kötik össze Belgrádot a népszerű szigettel

Vadonatúj, modern tervezésű gyalogos-kerékpáros híddal kötik össze Belgrád belvárosát az Ade Ciganlija közkedvelt pihenőhellyel. A Dunán átívelő rekreációs útszakaszt minden bizonnyal jövőre lehet használatba venni.

Pár az Ada Ciganlija sziget partjánForrás: Pixabay / Készítette: Ivan Jasikovic

A híd kiindulópontja az úgynevezett Blok 70a városrészről indul, és egyenesen átvezet a sokak által látogatott szigetre, ahová a helyiek előszeretettel járnak kikapcsolódni és megpihenni a város zajától.

Játszótér, kijelölt piknikező helyek, kisvonat, tudományos park, strand és kajak-, SUP- és vízibicikli-kölcsönző várja a szabadba vágyókat.  

Az Ade Ciganlije sziget Belgrád legnagyobb, és legtöbb kikapcsolódási lehetőséggel felruházott zöld övezete, amelyet jövőre kerékpárral és gyalog is úgy közelíthetnek meg, hogy elkerülhetik a közúti forgalmat. Az autóktól nyüzsgő útszakasz helyett nyugis, modern hídon lehet élvezni a tájat és a mozgást.

Aki mégis úgy dönt, hogy autóval érkezik a pihenőhelyre, 300 férőhelyes, új garázs várja majd, amely szintén a hamarosan startoló fejlesztés része - tudtuk meg a szerb Turistički Svet magazin híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek