Végre élőben is láthatjuk a szomszédos állatkert lakóit

Hétről-hétre egyre több enyhítést vezetnek be a szomszédos Szerbiában. A legújabb hír, hogy ismét lehet állatkertbe menni, és a jövő héten még szabadabban mozoghatnak a helyiek.

Valamivel több mint egy hónap után újra megnyitotta kapuit a Palicsi Állatkert, ahol a karantén idején több kis állat is született. A látogatók délelőtt 9 és délután 4 óra között leshetik meg őket.

A Palicsi Állatkert szerdán nyitott meg újra - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Elizaveta Galitckaia

Mivel a vendégek a szabadban járják körbe az állatkertet, nem kötelező a maszk és a kesztyű viselése, ugyanakkor a zárt helyiségeket egyelőre nem nyitják meg. Aki szeretne tenni egy sétát az állatok között, fontos betartania az 1,5-2 méter távolságot másoktól  - írja a vajdasági Pannon RTV.

A hírportál egy másik híréből az is kiderült, hogy hétfőtől újabb enyhítések lépnek életbe a szomszédos Szerbiában: újraindul a városi tömegközlekedés Újvidéken, Kragujevacon és Szabadkán is, majd jövő péntektől Belgrádban és Nišben szállhatnak fel a lakosok a helyi buszokra.

Az utasoknak kesztyűt és maszkot kell viselniük, a páros üléseken pedig csak egy személy ülhet. Egymás között itt is megfelelő távolságot kell tartani.

A helyi polgárok nagy örömére hétfőtől ismét lehet kávézóba és étterembe menni, továbbá pénteken a bevásárlóközpontokat is megnyitják. A zárt helyiségekben korlátozzák a létszámot és mindenkinek kötelező lesz a maszk használata.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek