Sétáljon lámákkal a Machu Picchu-n vagy járjon egyet Jeruzsálemben

A kialakult helyzet nem a legjobb alkalom a világ bejárására, legalábbis valós utazásokra nincs lehetőségünk, de egy virtuális kiruccanással bejárhatjuk a világ legjobb helyeit. Mutatjuk hová érdemes ellátogatni a fotelből:

Sétáljon lámákkal a Machu Picchu-n

Virtuális idegenvezető és lenyűgöző felvétel várja most azokat akik tennének egy online sétát az egykori Inka Birodalom romvárosában, a perui Cusco megyében. Felfedezhetik az izgalmas és festői fekvésű régészeti lelőhely ősi romjait, sőt a "séta" során aranyos lámákkal is találkozhatnak. Az online kalandhoz kattintson ide.

Lámákkal is találkozhat a virtuális sétánForrás: Pixabay / Készítette: mailanmaik

Nyugis "kirándulás" a Sixtus-kápolnában

A Sixtus-kápolna Vatikán egyik leghíresebb épülete. Ez a kápolna leginkább mennyezetéről híres, melyet Michelangelo összefüggő freskója borít. Egy átlagos napon tömegekkel megküzdve lehet csak megnézni a festményt, most viszont a foteléből, teljes nyugalomban és ingyen csodálhatja meg a látványosságot egy virtuális séta során.

Járja körbe Jeruzsálemet

360°-os virtuális túra keretében, néhány egérkattintással felfedezheti a város 4. században épült Szent Sír-templomát, valamint,a Siratófalot, az Olíva-hegyet és az Óváros piacát. A túra során idegenvezető meséli el a város izgalmas történelmét, és a látottakhoz kötődő tudnivalókat. Ide kattintva indulhat el a városnéző sétára.

Virtuális kiruccanás a Fehér Házban

Jelenleg nem lehet bekopogtatni az Amerikai Egyesült Államok hivatalos elnöki lakóhelyére, de online bejárhatjuk a washingtoni látványosságot is.

Virtuális séta várja odabennForrás: Shutterstock / Készítette: turtix

A Google Művészet és Kultúra oldala ingyenes virtuális túrát kínál az érdeklődőknek, akik néhány kattintással bepillanthatnak az épület legizgalmasabb helyiségeibe. Itt indulhat el a virtuális barangolásra.

Online tárlat New York múzeumában

Miután kipipálta Washington látványosságát, kattintson át New York-ba és sétáljon egyet a Solomon R. Guggenheim Múzeumban. Az intézményben mintegy 600 műalkotás várja a látogatókat, amelyeket most ingyen és biztonságosan lehet körbejárni. A Google Művészet és Kultúra oldalán ide kattintva az épületet is megismerheti belülről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek