A hőhullám miatt több tízezren rúgták fel a távolságtartás szabályát a kaliforniai tengerpartokon

A rendőrségnek kellett lezárnia a kaliforniai tengerpartot, miután több tízezer ember napozott, megszegve ezzel a karanténintézkedéseket. Becslések szerint 40 000 ember süttette magát pénteken Newport Beachen, ahogy Huntington tengerpartját szintén elözönlötték a hétvégén, miután az állam egyes részein a hőmérséklet elérte a 32 fokot. Kalifornia egyébként az első között rendelte el a lezárásokat az USÁ-ban, miután a halálos áldozatok száma elérte az 1600 főt.

A homokos partszakaszokon egye többen napoztak, holott a korlátozások ott is érvényben vannak - illusztrációForrás: Smantha Alegre/Pixabay

A Pacific Grove rendőreinek szombaton le kellett zárniuk a Lovers Point Parkot és tengerpartját is, miután túl zsúfoltak lettek, míg San Diegóban a rendőrség három embert letartóztatott, akik a tengerpart lezárása ellen tiltakoztak.

Brian O'Rourke, Newport beach vízimentőinek főnöke elmondta: "Idekint minden túlzsúfolt. Nekünk az elsődleges kötelességünk a víz figyelése. Több tucat óceáni mentést és több száz megelőző tevékenységet végeztünk a hétvégén."

A kaliforniai strandok többsége – köztük a teljes Los Angeles-i part is – zárva tart, míg mások újra kinyitottak, de a tömeg továbbra sem tartja be a szükséges távolságot.

Több tucat lakos tiltakozott Huntingdon Beach mellett a közelmúltban a karanténszabályok ellen. Az állam kormányzója, Gavin Newsom ezt írta ki a Twitterre:

Csak akkor tudjuk ellaposítani a görbét, ha otthon maradunk és tartjuk a fizikai távolságot. Szó szerint életeket menthetünk ezzel."

A múlt hétvégén egyébként a floridai partokat is tömegek lepték el, miután néhány intézkedésen enyhítettek – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek