Elhagyatott katonai szállót alakítanak át látogatóközponttá Sibeniken

Hamarosan új látogatóközponttal bővül Šibenik közkedvelt pihenőhelye, a Szent Antal-csatorna. Egy régi katonai szállót alakítanak át erre a célra - tudtuk meg a horvát HrTurizam híréből.

A Szent Antal-kanális madártávlatbólForrás: Shutterstock / Készítette: Maleo

A Szent Antal-csatorna bal oldalát sokáig nem lehetett megközelíteni, ugyanis katonai szögesdróttal volt elkerítve. Nemrég a Šibenik-Knin megye természeti értékeit felügyelő közintézet turisztikai látványossággá tette a város természeti gyöngyszemét, így ma már egy 6,5 km hosszú sétány köti össze a várossal és bárki ellátogathat ide.

A térség fellendítésének második szakaszában a Minerska-öböl elhagyatott katonai szállóját újítják fel a turisták részére. A fejlesztéssel kapcsolatos szerződést már aláírták, és rövidesen a tényleges munkálatokat is elkezdik.

A látogatóközpontot a legmodernebb multimédiás berendezéssel tervezik felruházni. A betérők korszerű eszközök segítségével tudhatnak meg többet a térségről és a pihenőhely történetéről. A központ része lesz egy oktatóprogramnak is, amelynek célja a biodiverzitás és természeti értékek megőrzése. 

Az épületben kávézó, hangulatos terasz és téli kert is helyet kap majd. Az odavezető, már meglévő sétányt pedig olyan felszereléssel gazdagítják, amely a gyengén-látók számára segíti a közlekedést és a tájékozódást.

Az ide látogatók a kiépített sétányon a védett műemlékig, azaz a Szt. Miklós erődig juthatnak el gyalogosan vagy biciklivel. A sétányt követve a tengeri bejárókon, alagutakon keresztül fedezhetik fel a tájat, és útba ejthetik a középkori Szent Antal templomot is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek