Hamarosan újra lehet látogatni a sibeniki Szent Miklós vízi erődöt

Nemrég arra figyelmeztettük olvasóinkat, hogy veszélyes bemerészkedni a šibeniki Szent Miklós vízi erődbe, hiszen felújítás miatt zárva tartott; bár ennek ellenére számos turista nem tudott ellenállni a neves látványosságnak, és belopózodott szelfizni. Hamarosan nem lesz szükség az illegális besurranásra, hiszen az idén nyáron ismét megnyitja kapuit a horvát nevezetesség.

A šibeniki Szent Miklós vízi erődForrás: Shutterstock / Készítette: Ivan Nemet

Šibenik, azon kevés városok közé tartozik, ahol két UNESCO világörökség is található: a Szent Jakab-katedrális és a Szent Miklós erőd. Az utóbbit mintegy két évig nem látogathatták a turisták, hiszen a vár olyan állapotba került, hogy már nem volt biztonságos bemenni. Mostanra megerősítették a falait és létrehoztak egy látogatóközpontot is az épületben.

Az Szent Miklós vízi erőd, vagy horvát nevén a Tvrđavu sv. Nikole június 15-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt.  

A vízi erődöt csak a tenger felől, Šibenikről induló, erre a célra beüzemelt hajóval lehet meglátogatni. A hajóút egyben egy kirándulás is, amely az erőd mellett más érdekes uticélokat is érint, így összesen két órás kiruccanást jelent. A fedélzeten idegenvezetők mesélnek a látványosságokról.

A felnőttek 130 kunáért vehetne részt a túrán, a gyerekeknek pedig 117 kuna a jegy, ebben az árban a hajókázás mellett az erőd belépője is benne van - tudtuk meg a horvát HrTurizam híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek