Járt valaha a horvát Sibenik-Knin megyében? Ide várják kedvenc fotóját

Érdekes kezdeményezéssel rukkolt elő a horvát Sibenik-Knin megye turisztikai egyesülete: arra kérnek mindenkit, aki valaha megfordult a térségükbe, hogy küldjön fotót a kedvenc látványosságáról, tengerpartjáról vagy utcájáról. A begyűjtött fényképekből virtuális felderítő-túrát készítenek - tudtuk meg a horvát HrTurizam híréből.

Sibeniki kilátás a kőablakon átForrás: Shutterstock / Készítette: xbrchx

Az akció "Zivot u srcu Dalmacije" vagyis "Élet Dalmácia szívében" címmel fut a világhálón. A kezdeményezés lényege, hogy begyűjtsék a helyiek és a turisták kedvenc helyeit a megyén belül, és a belőlük készült virtuális válogatást megosszák a jelenleg otthon ülő utazókkal. A cél, hogy megmutassák milyen sok, gyönyörű látnivaló vár majd mindenkit a környéken, miután elmúlik a járványveszély.

Murtertől kezdve, Rogoznicán át, Sibenik óvárosáig, a fotók bárhol készülhettek. A fényképeket erre a közösségi oldalra várják a szervezők, és arra kérik a feladókat, hogy egy rövid leírást is adjanak meg a fotó mellé, amelyben a helyhez kötődő élményt is összefoglalják.

A virtuális fotósorozatot a közösségi oldalakon teszik majd közzé. Amíg tart a gyűjtés, elöljáróban egy hangulatos kisfilmet is megosztottak a megye látványosságairól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek