Földalatti alagutakban elevenedik meg Sibenik történelme

  3D-s vetítésekkel elevenítik meg a történelmet a sibeniki várban. Az új turisztikai érdekességet egy eddig elzárt várrészben hívják életre.

  A Szent Mihály vár madártávlatbólForrás: Wikipédia / Készítette: DobarSkroz

  A Szent Mihály erőd 15. századból származó, két földalatti csatornájában lehet majd belepillantani a vetítésekbe. A város történelmi legendáit és a várban lezajlott egykori jeleneteket is bemutatják.

  A látogatók jövő év januárjától járhatják be az alagutakat, ahová összesen 34 projektort és 16 hangszórót szerelnek fel - ezek biztosítják majd az élethű képeket és hangokat. A betérők speciális szemüvegekben nézhetik végig a falakra vetített történeteket.

  Az első csatornában a jó és a rossz küzdelmét mutatják be, vagyis azt a legendát, amelyben Szent Mihány legyőzi a gonosz sárkányt. A másik alagútban pedig a város történetét jelenítik meg, különös figyelmet szentelve az erőd történelmi jelentőségének. A készülő turisztikai érdekességről egy ízelítő videót is megosztott a a sibeniki várak kultúregyesülete:

   A Fortress ReInvented Project egyébként Horvátország mellett Szerbiában, Montenegróban és Bosznia-Hercegovinában is létrehoz hasonló virtuális attrakciókat. Ismeretterjesztő mobilalkalmazásokkal népszerűsítik a négy ország kiválasztott erődítményeit. A cél a történelmi létesítmények megismertetése - írja a horvát HrTurizam magazin.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!