Már az utcán sétálhatnak és külföldre is utazhatnak a csehek

Megkezdődtek az enyhítések a cseheknél, feloldották az állampolgárok szabad mozgását korlátozó döntést, sőt a közterületeken akár tízes csoportokban is szabad sétálni. A csütörtök esti döntéseket a járványhelyzet javulásával indokolják.

Ismét lehet szabadon sétálhatni a cseh fővárosban - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Duernsteiner

Az illetékesek feloldották a külföldi utazások tilalmát is, tehát a csehek ismét utazhatnak külföldre, de az országba való visszatéréskor be kell mutatniuk egy friss negatív koronavírus-tesztet, ellenkező esetben két hétre karanténba kell menniük, amit a hatóságok ellenőrizni fognak.

A kabinet csütörtökön arról is döntött, hogy az eredetileg tervezettnél gyorsabb ütemben fogják feloldani a járványellenes védekezéskor hozott korlátozó intézkedéseket. A kormány pénteken újra összeül, hogy megvitassa a további időszerű kérdéseket.

Míg az eredeti forgatókönyv szerint a bezárt üzletek, vendéglők, szolgáltatások, iskolák, szünetelő kulturális és sportrendezvények feloldásának utolsó szakaszát június 8-ára tervezték, a friss döntések szerint erre már május 25-én sor kerül - írja az MTI.

A betegségből eddig már több mint 2300-an gyógyultak ki, míg a halálos áldozatok száma meghaladja a kétszázat az országban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek