Nehezen viselik a csehek, hogy bezártak a szépségszalonok

A cseh polgárok jobban aggódnak a járvány idején zárva tartó fodrász- és kozmetikai szalonok, mint a határaik lezárása miatt.

A csehek már nagyon vágynak egy alapos hajápolásraForrás: Pixabay / Készítette: Engin Akyurt

 A cseh határátkelőkön még március közepén lezárták a közlekedést, ami azt jelenti, hogy sem a helyiek nem utazhatnak külföldre, sem a külföldiek nem léphetnek be Csehországba.

A rendeletet először április végéig, majd május elejéig és újabb információk szerint akár június elejéig is érvényesíthetik, de érkeztek az országban olyan javaslatok is, melyek szerint egész évben zárva kellene tartani az átkelőket.

A többség ezzel nem ért egyet, a helyieket mégsem a határzár körüli intézkedések zavarják leginkább. A polgárok sokkal inkább azért emelik fel a hangjukat, hogy mielőbb engedélyezzék a szépségszalonok megnyitását. Legalábbis erről árulkodik egy áprilisi felmérés. A megkérdezettek mindössze 25 százaléka fejezte ki aggodalmát a külföldi utazások akadályozása miatt, míg 65 százalék véli tarthatatlannak a szépségápolás korlátozásait.

Az országban lassan csökkenni kezdett a fertőzöttek száma, aminek eredményeként a kormány bejelentette, hogy a szigorításokat június 8-ig fokozatosan, öt szakaszban oldják majd fel.

Csehországban a múlt hét végéig mintegy 170 ezer tesztet végeztek, közülük megközelítőleg 7 ezer embernek lett pozitív az eredménye. Az országban eddig 204 ember halt meg a járványban és 1800-an gyógyultak ki a betegségből - írja a szerb 021.rs hírportál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek