Már vannak hírek arról, hogy mikor nyithatnak ki a szomszédos országok fürdői

A jelenlegi tervek szerint több szomszédos ország már májusban megnyitja a fürdőkomplexumait, de ha rosszabbodna a járvány-helyzet, akkor módosítanak a megnyitók időpontján.

Egyre több hírt lehet olvasni arról, hogy egyes országokban már nem kell sokat várni a fürdőzésre. Persze, a fürdők megnyitásának dátuma nem feltétlenül vonatkozik az adott ország minden komplexumára, de úgy tűnik, lehet majd találni fürdőzésre alkalmas medencéket.

Van esély a nyári strandolásraForrás: Pixabay / Készítette: Free-Photos

Ausztriában a szállodákkal és az éttermekkel együtt a fürdők is engedélyt kapnak a május közepére tervezett megnyitásra. Már arról is lehet tudni, hogy az országban június és július között belföldi turisztikai kampányt indítanak.

A külföldi turisták beutazása viszont még mindig kérdéses, hiszen az eddigi hírek szerint a határátlépést csak negatív, négy napnál nem régebbi teszttel rendelkezőknek engedélyezik. A nyárra viszont már kétoldalú turisztikai megállapodást terveznek azokkal az országokkal, ahol sikerült megfékezni a járványt. 

Szerbiában május 11-ére tették a fürdők és szállodák nyitását. Az országban egyébként már most megkezdték az enyhítéseket. Jelen állás szerint Csehországban május 25-től lesz majd lehetőség fürdőruhába bújni és meglátogatni a helyi fürdőhelyeket. A helyiek már a szépségszalonok megnyitását is nagyon várják.

Szlovákiában március 13-án záratta be a kormány a fürdőket a vírus miatt. A szabályok lazítását négy ütemben tervezik, amelyek között a fürdőnyitás az utolsó, negyedik fázisban lesz  - írja a Termál Online. Az enyhítéseket már a héten megkezdik és kéthetente lesznek változások. Ez azt jelenti, hogy legkorábban június 3-án nyithatnak ki a helyi fürdők.

Az MTI friss híre szent Budapesten legkorábban júliusban nyithatnak ki a strandok.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek