Már vannak hírek arról, hogy mikor nyithatnak ki a szomszédos országok fürdői

  A jelenlegi tervek szerint több szomszédos ország már májusban megnyitja a fürdőkomplexumait, de ha rosszabbodna a járvány-helyzet, akkor módosítanak a megnyitók időpontján.

  Egyre több hírt lehet olvasni arról, hogy egyes országokban már nem kell sokat várni a fürdőzésre. Persze, a fürdők megnyitásának dátuma nem feltétlenül vonatkozik az adott ország minden komplexumára, de úgy tűnik, lehet majd találni fürdőzésre alkalmas medencéket.

  Van esély a nyári strandolásraForrás: Pixabay / Készítette: Free-Photos

  Ausztriában a szállodákkal és az éttermekkel együtt a fürdők is engedélyt kapnak a május közepére tervezett megnyitásra. Már arról is lehet tudni, hogy az országban június és július között belföldi turisztikai kampányt indítanak.

  A külföldi turisták beutazása viszont még mindig kérdéses, hiszen az eddigi hírek szerint a határátlépést csak negatív, négy napnál nem régebbi teszttel rendelkezőknek engedélyezik. A nyárra viszont már kétoldalú turisztikai megállapodást terveznek azokkal az országokkal, ahol sikerült megfékezni a járványt. 

  Szerbiában május 11-ére tették a fürdők és szállodák nyitását. Az országban egyébként már most megkezdték az enyhítéseket. Jelen állás szerint Csehországban május 25-től lesz majd lehetőség fürdőruhába bújni és meglátogatni a helyi fürdőhelyeket. A helyiek már a szépségszalonok megnyitását is nagyon várják.

  Szlovákiában március 13-án záratta be a kormány a fürdőket a vírus miatt. A szabályok lazítását négy ütemben tervezik, amelyek között a fürdőnyitás az utolsó, negyedik fázisban lesz  - írja a Termál Online. Az enyhítéseket már a héten megkezdik és kéthetente lesznek változások. Ez azt jelenti, hogy legkorábban június 3-án nyithatnak ki a helyi fürdők.

  Az MTI friss híre szent Budapesten legkorábban júliusban nyithatnak ki a strandok.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!