A világ legbiztonságosabb helyén él ez az olasz férfi

Mauro Morandi több mint 30 éve él teljesen egyedül a Földközi-tenger egy kis szigetén. A férfi, aki korábban tanárként dolgozott, véletlenül vetődött partra a Szardínia mellett található Budellin, amikor 31 évvel ezelőtt megpróbált eljutni Polinéziaba. Beleszeretett a környékbe, a kristálytiszta vízbe, a korallzátonyokba és a gyönyörű naplementébe, és úgy döntött, hogy marad. Hamarosan átvette a szigetet az előző gondnoktól, és az új életforma annyira magával ragadta, hogy 81 éves korában még mindig ott van - derül ki a CNN cikkéből.

Forrás: Carlo Pelagalli/commons.wikimedia.org

És hogy mi lehet csinálni egyedül egy lakatlan szigeten? Morandi szerint temérdek dolgot. Ő például élvezi a növények és a sziklák felfedezését, a madárdalt, de közben azért lépést tart a hírekkel is. Mint mondja, úgy érzi, hogy a világ legbiztonságosabb helyén él, miután többnyire csak a madarak járnak arra, még ha egészséges időszakokban arra is vetőtik néhány turista.

Az ő élete nem sokat változott a járvány kitörése óta, leszámítva, hogy ritkábban szállítanak neki élelmet, és hogy Modenában élő családjáért aggódik.

Azért bevallja, hogy néha őt is elkapja az unalom, olyankor fotókat posztol az Instagramra. Mint mondja, néhány hétnyi bezártság nem a világ vége, inkább jó alkalom egy kis befelé figyelésre. Morandi sokat olvas és gondolkozik. Mint mondja, ha az ember elkezd olvasni és gondolkodni, más megvilágításban látja a dolgokat, önkritikussá válik, és észreveszi a hiányosságait. Ez az önkritika azonban nagyon hasznos lehet.

Az idők során ő is sokat változott, kalandvágyó vándorból, aki minden évben átutazott Európán, egy helyben lakó remetévé vált. Mint mondja, rájött, hogy a legizgalmasabb utazás az emberben belül történik, függetlenül attól, hogy Budellin ül, a nappalijában.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek