Egy spanyol taxisofőr 12 órát vezetett, hogy ingyen hazajuttasson egy olasz diákot

Amikor egy olasz diák nem tudott hazautazni Spanyolországból, egy taxisofőr cselekedett, és 12 órán át vezetett, hogy hazavigye, tette mindezt ingyen.

A 22 éves Giada Collalto február 1. óta nyelvtanulás céljából tartózkodott a spanyolországi Bilbaóban, és június végéig maradt volna ott. Amikor azonban a járvány átjutott Európába, az óráit lemondták, és a szobatársai haza utaztak. Az olaszországi Montebelloból származó tanuló is megpróbálta megtalálni a módját, hogy hazatérjen – írja Travel and Leisure.

A fotó illusztrációForrás: Jaromir Chalabala/Shutterstock

"Amikor a koronavírus világjárvány elkezdődött, úgy döntöttem, hogy Spanyolországban maradok, és megnézem, hogy mennek itt a dolgok" – mondta Collalto a CNN-nek, de hozzátette, hogy egy idő után az ott tartózkodásának nem sok értelme lett. Ezért folyamatosan kereste a lehetőségeket, hogyan utazhatna haza.

Felhívta az Olasz Nagykövetséget, repülőjegyet vett, de április 8-án a madridi repülőtéren mégis azt közölték vele, hogy nem tud beszállni. Abban az időben mindkét ország szigorú karantén alatt állt, több mint százezer koronavírus esettel küzdve. "Kétségbeesett és mérges voltam, a szüleim pedig aggódtak, de semmit sem tehetettek, hogy segítsenek" – mesélte.

Madridban minden szálloda bezárt, a tömegközlekedés leállt, igy még Bilbaóba sem tudott visszamenni. Ekkor jelent meg Kepa Amantegi, a spanyol taxisofőr.

A szintén 22 éves fiatal taxis, egy barátjától hallott Collalto helyzetéről, és azonnal elindult érte a repülőtérre. Először egy kilenc órás oda-vissza utat tett meg, hogy felvegye a diákot, akinek felajánlotta, hogy töltsön egy éjszakát a családjánál, mielőtt Olaszországba indulnak. És hogy ez a cseleked még nemeslelkűbb legyen, mindezt teljesen ingyen ajánlotta fel.

Montebello, Vicenza tartományForrás: Pottercomuneo / Wikipedia.org

"Felhívtuk a helyi hatóságokat, és hihetetlennek tűnt, de megkaptuk az összes szükséges engedélyt" – mesélte. Így aztán április 10-én elindultak Olaszországba, és 12 órával később végül célba értek. „Ez olyasmi, amit soha nem fogok elfelejteni, hiszen teljesen idegen voltam a fiatalember számára" –mesélte Collalto, majd hozátette, hogy a világjárvány az emberek legjobb oldalát is megmutatja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek