Érdekes, miféle dolgok jelentenek létszükségletet karantén idején

Korábban már írtunk róla, hogy Oroszországban a vodka, a wiskey és a sör felvásárlása emelkedett meg, míg Hollandiában a marihuánáért állnak kígyózó sorba az emberek a karantén idején. De mi a helyzet a franciákkal, az ausztrálokkal, a Fülöp-szigetekiekkel vagy az amerikaiakkal?

Vannak akik édes péksütiknek nélkül sem tudnak meglenni – illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Edward Lich

Sokan azt gondolnánk, hogy a kijársi tilalom időszakában leszűkülnek a szükségleteink az alap élelmiszerekre és az elengedhetetlen gyógyszerekre, de a BBC felmérése szerint ennél sokkal izgalmasabb dolgok is felkerülnek a bevásárlólistákra.

A franciák például nem bírják csokoládé, péksütik, sajt és bor nélkül a karantén idején.

Éppen ezért, az ország fővárosában továbbra is nyitva tarthatnak a pékségek, üzemel egy csokoládé üzlet és a tejtermékeket forgalmazó kereskedések közül is dolgoznak néhányan, sőt egy-egy borászatba is belehet térni finom italért.

Érdekességnek számít, hogy Amerikában rekord mennyiségű fegyvert vásárolnak az emberek, és a marihuána iránti kereslet is megnövekedett a koronavírus megjelenése óta.

Ausztráliában sokkal ártalmatlanabb érdekesség került az alapszükségletek listájára: a gyerekjátékok felvásárlása vált népszerűvé.

A gyerekjátékok is a létszükséglet között - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Esi Grünhagen

Ebben az országban az emberek jelentős mennyiségű társasjátékot, kirakóst és rejtvényt szereztek be, hiszen tudják, hogy a jelenlegi időszakban meg kell változtatni az otthoni szokásokat, és valamivel ki kell tölteni a gyerekek szabadidejét.

A Fülöp-szigeteken a közlekedésben jelentek meg változások. Mivel betiltották a tömegközlekedést, az egészségügyi dolgozók és azok, akik még bejárnak dolgozni, népszerű helyi eszközökkel közlekednek: triciklikkel és úgynevezett Batman és Robin motorkerékpárokkal járnak munkába, így számukra ezek a járgányok most elengedhetetlen kellékekké váltak – írja a BBC-re hivatkozva a szerb 021.rs hírportál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek