Így kóstoljunk bort elegánsan a karanténban is

Az elmúlt hetekben sok boros esemény váltott online platformra és szervezett virtuális borkóstolókat, illetve egyéb boros aktivitásokat, amivel kicsit elviselhetőbbé tehetik a bezártságot. Ezek közül a programok közül válogattunk most ki néhányat. Van köztük fotópályázatos játék, zoomos konferenciabeszélgetés és online borklub is.

Forrás: Manu Saenz / Shutterstock.com

Az első fenséges programlehetőség és nyereményjáték, amire felhívnánk mindenki figyelmét, az az április 23-án jelentkező Nemzetközi Cava Nap. Az esemény célja, hogy aki a spanyol cava rajongója, az vegyen és hűtsön be magának ezen a napon egy palackkal. Ezen kívül egy jól sikerült fotóval még degusztációs menüt is nyerhet.

Aki részt akar venni a játékon, az vásároljon vagy rendeljen egy palack cava pezsgőt (ne proseccot, se champagne-t, a címkén szerepelnie kell a cava szónak), fotózza le magát a palackkal, és töltse fel a képet Facebookra, Instára vagy Twitterre a # CavaDay hashtag kíséretében április 23-ig. Aki a legtöbb szavazatot kapja április 26-ig, az lesz a nyertes. A díj pedig egy két személyes, 10 fogásos cava-tapas vacsora Sant Sadurní d'Anoia városában, nem messze Barcelonától. A díj nem tartalmazza az odautazást és a szállást, de egészen 2021. április 23-ig beváltható – olvasható az esemény Facebook oldalán. 

Forrás: facebook.com/HerczegAgnesBorszakerto

Időrendben a következő program Herczeg Ágnes borszakértő beszélgetőestje. A következő eseményt csütörtökön, április 23-án 18 órától tartják. A résztvevők az este folyamán Debreczeni Mónikával kóstolhatnak majd Vylyan borokat, és beszélgethetnek arról, hogy mi minden történik most Villányban. Az est folyamán a borászat Rosé, Boszorkány, Ördög, Villányi Franc, Duennium borait biztos kóstolják majd – ezeket több online webshopban és a borászat honlapján keresztül is be lehet még szerezni. A beszélgetést ez alatt a Zoom azonosító alatt érik majd el: 976 2044 6352. 

A harmadik programot április 24-re szervezték. Ez lesz a CEWI Online boros programsorozatának első estéje. A tervek szerint később heti rendszerességgel jelentkeznek majd a szervezők előre megadott tematikával, rövidebb-hosszabb kóstolókkal és mesterkurzusokkal is.

Forrás: Cewi Online Borklub / Facebook.com

De amivel április 24-én 18 órakor kezdenek, az egy Villányi körkapcsolás lesz. Az este vendégei a Bock Pince, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás & Zsolt Pincészete és a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet lesznek. Az este témája pedig Villány két arca. A részvétel ingyenes, jelentkezni az office@cewi.hu címen lehet. És ha nem csak nézői, de aktív kóstolói is szeretnének lenni az estének, akkor az esemény Facebook oldalán megadott elérhetőségeken keresztül még megrendelhetik az olyan résztvevő borokat, mint a Bock Pince REDy 2019, a Gere Tamás & Zsolt Pincészete REDy 2019, a Gere Attila pincészete Villányi franc Csillagvölgy dűlő 2015 és a Vylyan Szőlőbirtok és pincészet Mandolás 2016.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek