Egy karantént elhagyó, francia férfit kellett kimenekíteni a hegyekből

Ahogy sok nemzet, Franciaország is elrendelte, hogy a lakosok maradjanak otthon. Miközben a világ a koronavírus terjedésének lelassítására törekszik, egy francia férfi elhagyta otthonát, hogy olcsó cigarettát keressen magának Spanyolországban. Végül egy mentőosztagnak kellett megmentenie a hegyekben eltévedt embert.

A La Jonquera felé vezető út ezen a hegyen keresztűl vezetForrás: cc-by-sa/Fabricio Cardenas/Wikimedia Commons

A férfi félresikeredett útja autóval indult Perpignanból. Amikor viszont ellenőrzőponthoz érkezett volna, gyalog folytatta útját a határon, és megpróbált eljutni La Jonquera felé. A férfi azonban nem érte el a célját, mert eltévedt a hegyen, egy patakba zuhant, és mentésre szorult. A rendőrség részét képező mentőszolgálat helikopterrel érkezett a hegyre, hogy kimentse a kimerült és kihűlt férfit.

A férfit, akit név szerint még nem azonosítottak, 146 dollár bírsággal büntették a szabályok megsértéséért.

A mentést végző GMH des Pyrenees-Orientales ennek az esetnek a kapcsán újra közzétette felhívását a Facebookon. "Még egyszer emlékeztetjük önöket: maradjanak otthon" – posztolta a mentőszolgálat. 

A világ országai kijárási tilalmat vezettek be a járvány terjedésének lassítására. A franciaországi lezárások előtt a dél-franciaországi lakosok gyakran átutaztak a spanyol határon, hogy cigarettát, alkoholt és üzemanyagot vásároljanak, amelyek ott olcsóbbak. Eddig közel 94 000 koronavírus-eset ismert Franciaországban, és több mint 8000 ember halt meg – írja a Insider.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek