A holland marihuána árusításának még egy járvány sem szab határt

  Hollandia jelentős részén karantént rendeltek el március közepén, de a marihuánát árusító boltok továbbra is üzemelhetnek. A lehetőséget pedig kihasználják az emberek, de amint látni is, az egyméteres távolságot nehéz betartani egy ekkora sorban. 

  Hosszú sorok alakultak ki a marihuána üzletek előtt a korlátozások bejelntése utánForrás: Shutterstock / Készítette: Jan van Dasler

  Miután terjedni kezdett a világjárvány Hollandiában, a kormány bejelentette, hogy minden üzletnek, amely hasist vagy füvet árul, be kell zárnia, ahogy a szex-kluboknak és szaunáknak is. A bejelentést követően, de még az érvénybe lépés előtt hatalmas sorok kígyóztak a füvet árusító holland coffee shopok előtt, hogy mindenki beszerezze a szükséges tartalékot.

  A helyzet újragondolása után újabb rendeletet hoztak, miszerint mégis engedélyezik az efajta üzletek nyitva tartását, hiszen ellenkező esetben könnyen elburjánzana a fekete kereskedelem az országban.

  A szigorítások most annyiban érintik a helyieket, hogy ha elszeretnének szívni egy jointot, azt csak elvitelre kérhetik, ugyanis a kávézókba átmenetileg nem lehet beülni.

  Címlapkép forrása: glinky / Shutterstock.com

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!