Közutakon heverésző oroszlánokat fotózott a nemzeti park őre

Ahogy egyik hírünkben beszámoltunk róla, több évtized után krokodilok vonultak ismét Mexikó híres strandjára, hogy süttessék magukat. Nem ők az egyetlenek, akik élvezik az elnéptelenedett tájat. A dél-afrikai Kruger Nemzeti Park egyik őre nyugodtan szendergő oroszlánfalkát fotózott le az egyébként turisták által sűrűn járt utakon – írja a BBC.com.

A nemzeti parkban szokatlan jelenség az utakon heverésző oroszlánok látványa - illusztrációForrás: mithun m/Pixabay

A koronavírus-járvány miatt a látogatók elől március 25. óta lezárt rezervátumban Richard Sowry látja el az üzemeltetéshez szükséges feladatokat és az orvvadászok elől is védi az állatokat. Mint elmondta, a felvételt autójából, alig öt méteres távolságból készítette a szokatlan jelenségről. Az állatok nem zavartatták magukat, egy részük aludt.

"Az oroszlánok hozzászoktak az autókban ülő emberek látványához. Minden állat ösztönösen fél a két lábon járó embertől, így, ha sétáltam volna, nem engedtek volna ennyire közel" – mesélte Sowry.

Az őrök rendszeresen járőröznek a parkban, hogy védjék az állatokatForrás: I, Profberger, CC BY 2.5/Wikipedia

Máskor a parkőrök legfeljebb a hideg éjszakákon láthatnak az utakon aludni nagymacskákat, amikor az aszfalt éppen melegebb, mint a talaj. A parkőrök azonban nem szeretnék, hogy az oroszlánok úgy higgyék, biztonságosak az utak, csak mert most ilyen nagy a nyugalom. Sowry hangsúlyozta, hogy az állatok viselkedésére egyébként nincs hatással a park lezárása. "A Kruger egy nagyon vad hely. Mindig is vad volt, és az is marad" – fogalmazott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek