Krokodilok napoznak Mexikó strandján a turisták helyett

Több évtized után ismét kivonultak a krokodilok Mexikó híres strandjára süttetni magukat. Amíg a turisták és a helyiek a koronavírus miatt visszavonultak az otthonaikba, a hüllők kihasználják a part adottságait - írja a szerb 021.rs.

Krokodilok napoznak a homokos strandonForrás: Shutterstock / Készítette: Th1nk

A népszerű ökoturisztikai célpont környékén élő krokodilok az átlagos napokon kénytelenek visszahúzódva, az emberek elől elrejtőzve élni a mindennapjaikat, hiszen a homokos strandra rengeteg turista érkezik kikapcsolódni. Most azonban változás állt be a helyi élővilág életében.

A krokodilok látszólag remekül megvannak az emberek jelenléte nélkül. Sőt, most végre övéké lehet a Santa María Tonameca nevezetes strandja is, a La Ventanilla. A helyiek elmondása szerint a méretes hüllők egyre gyakrabban merészkednek ki a partra, már akár ötös csoportokat is lehet látni a homokban heverészni.

Rég nem volt ilyen nyugodt életük ezeknek az élőlényeknek. Korábban veszélyeztetett fajnak számítottak a térségben, ugyanis vadászatnak és illegális kereskedelemnek voltak kitéve, később pedig a népes turistacsoportok zavarták meg az életüket.

A sós vízi krokodilok egyébként normális körülmények között akár 70 évig is élhetnek. Egész életükben növekednek, így a hét méter hosszúságot is elérhetik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek