Most csak erre az egy halra horgászhat a montenegrói nemzeti parkban

Horgásztilalmat rendeltek el a montenegróiak a Skadari Tó Nemzeti Parkban. A rendelet március 15-én lép életbe és május 15-ig tart.

Tilos horgászni a Skadari-tóbanForrás: Shutterstock / Készítette: Koni Kaori

Ebben az időszakban mindössze egy halfajtára szabad pecázni, méghozzá angolnára, az összes többi halfaj kifogása tiltott. A tilalomra azért van szükség, mert ebben az időszakban a szaporodni készülő halak a Skadari-tó sekélyebb, melegebb vízébe vonulnak, és horgászásukkal veszélyeztetnénk az ívás időszakát.

A "Stop orvvadászat" kampány célja, hogy megvédje a tó ökoszisztémáját, és fenntartsa a halpopulációt. A szervezet tagjai arra hívják fel mindenki figyelmét, hogy hagyják abba erre az időszakra a horgászást, és ne senki se vásároljon élő halat az illegális pecásoktól, hiszen ezzel a törvények megszegését támogatják.

A helyi szervezetek őrökkel ellenőrzik a területet és megbüntetik az illegális horgászokat. A helyieket és a turistákat is arra kérik, hogy jelentsék az esetet, ha tilosban horgászó személyeket vélnek felfedezni - írja a Montenegrói RTV hírportál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek