Nápolynál a tenger még soha nem volt ilyen kristálytiszta

A nap, a tenger és a pizza városa, Nápoly olyan lélegzetállító képet fest most, mint eddig talán még soha. A helyiek sorra teszik fel a videókat a közösségi oldalakra, mert a nápolyi vízpart napjainkban teljesen másként fest, mint korábban: kristálytiszta a vize. Az öbölben a nap sugarai visszatükröződnek, és valóban úgy tűnik, mintha egy képeslap elevenedne meg.

Emberemlékezet óta nem volt ilyen tiszta itt a tengerForrás: Lajos Móricz/Pixabay

Ebben a kihívásokkal teli időszakban, amelyben mindenki kénytelen a koronavírus vészhelyzet miatt otthon tartózkodni, a természet helyreállítja eddigi veszteségeit, és a legszebb oldalát mutatja. Ezt a tényt megerősítik a velencei csatorna vizei is, amelyek az utóbbi hetekben olyan tisztának tűnnek, mint még soha, illetve Siena híres tere, a Piazza del Campo átalakulása, ami kezd füves térré válni.

Most elképesztő a tengerre néző kilátás Nápolyban. Ennek oka a tengeri forgalom leállítása, így nem szennyeződik a víz, és mivel nem járnak ki az emberek, szemét sem kerül az utakra és a tengerbe.

Nápoly a Földközi-tenger egyik legnagyobb és leghíresebb tengerparti városa, amelynek története során a tenger soha nem volt ilyen szép: a víz tiszta és átlátszó, és a szennyezés napról napra csak távoli emléknek tűnik. Nincsnek palack-, papír- és egyéb hulladékok eldobálva a Nápolyi-öbölben.

A látvány hívogatóForrás: 1Aalbigabri/Pixabay

Korábban valószínűleg egyetlen lakos sem lett volna képes ellenállni a kísértésnek, hogy csobbanjon a tengerben, de a 2020-as fürdőzési szezon kezdete most késik a koronavírus miatt. Pedig egyébre sem vágynak a helyiek, hogy amint ez lehetséges, úszhassanak a csillogó, üde, kristálytiszta tengervízben – írja a Si Viaggia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek