Siena történelmi tere visszatért ősi szépségéhez

Siena szíve, történelmi lelke és egyben a város központja a Piazza del Campo, amelyet 1995-ben az Unesco világörökség részévé nyilvánítottak. Tere valaha zöldövezetként szolgált, amely a történelmi piacnak adott otthont. Idővel a Piazza del Campo a sienai lakosok találkozóhelyévé vált, és évenként itt tartják a legtöbb látogatót vonzó kulturális-turisztikai rendezvényét, a híres Palio-t, azaz lovas körversenyt.

A Piazza del Campo, amikor még emberek és lovak koptatták a köveitForrás: Zotx/Pixabay

Mióta az embereket arra kényszerítették, hogy a vírus terjedésének megakadályozása miatt az otthonaikban maradjanak, a természet visszafoglalta magának a teret, ami most ősi megjelenését tükrözi. A tér szebb, mint volt, és Siena lakói csak nosztalgikus emlékeikben kutathatnak, amikor a múltban ehhez hasonlóan rétté változott a Piazza del Campo. 

A fű valóban gyorsabban növekszik, mint valaha, és lehetetlen nem utalni arra a mezőre, amely a nevében is szerepel – a campo mezőt jelent – ahol az emberek a középkorban összegyűltek. Most a természet beavatkozásának köszönhetően újból olyanná vált, mint egykor volt – írja Si Viaggia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek