Tisztulnak a kanálisok a velencei karantén következtében

Miközben a koronavírusos megbetegedések száma Olaszországban egyre növekszik, Velence városa egy kis előnyét is látja a járvány megfékezésére hozott szigorú intézkedéseknek.

Venezia Pulita/twitter

A turisták hiányának, a múzeumok bezárásának és az építészeti biennálé elhalasztásának következtében a kanálisok egyre tisztábbnak tűnnek. A városba, amelyet súlyosan érintett az emelkedő tengerszint, a tömegturizmus és a környezetszennyezés, úgy tűnik visszatérni látszik a vadvilág - írja a The Art Newspaper.

Egy Facebook és egy Twitter-csoportban - Venezia Pulita/Clean Venice (Tiszta Velence) - a helyi lakosok az ablakukból készített fotókat osztják meg a tisztuló vizekről, a halakról, és a visszatérő madarakról.

Van olyan bejegyzés, ahol egyetlen képen látszik egy kormorán egy kócsag és egy sirály, egy másik egy nagyméretű halat dokumentált; de a legtöbb képen le lehet látni a víz aljára. Még egy kacsafészket is találtak valamelyik kikötőben. 

"Hihetetlen képek a Rio dei Ferali-ról, a San Marco tér mögött, ahol általában zavaros a víz. A természet visszanyeri tereit" - olvasható az egyik posztban, amiben apró halak ezreiről készült videót láthatunk.

Hattyúk és delfinek?
Bejárta a netet a hír, miszerint delfinek és hattyúk is láthatók voltak a velencei csatornákban. Utánajártunk, hogy vajon mennyi ebből az igazság. Cikkünkből kiderül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek