A királynő elhagyta a Buckingham palotát, nem akar kockáztatni

  A királynő tegnap elhagyta a londoni Buckingham-palotát és a Windsori kastély felé vette útját. Erre a lépésre azért volt szükség, mert a fővárosban gyorsan terjed a koronavírus. A Windsori kastély a 93 éves uralkodó egyik legkedveltebb királyi rezidenciája, a hétvégéit is rendszeresen a pazar birtokon tölti, sőt, a húsvéti szünet idején általában egy egész hónapig is elidőz ott – írja a Standard.

  Az idős uralkodó önkéntes száműzetésbe vonultForrás: minka2507/ixabay

  A királynőt időnként lehet látni, ahogy a hatalmas földbirtokon sétál vagy lovagol, még most, 93 évesen is.
  A Buckingham-palota szóvivője elmondta: „Őfelsége március 19-én, csütörtökön, egy héttel a tervezettnél korábban, a húsvéti időszakra beköltözik a kastélyba. Valószínűleg ott marad  húsvét után is."

  A Windsori kastély a királynő egyik kedvenc rezidenciájaForrás: Diliff/ Wikipedia

  Régebben a királynő számos vacsorát rendezett és szállást is nyújtott a kastélyban vendégek, állami vezetők részére. A kastélyt körülvevő buja, 210 000 négyzetméteres földterület – amely fenyőerdőkkel, istállókkal, tavakkal, valamint gyümölcs- és zöldségkertekkel rendelkezik – és a ház egy része általában nyitva áll a látogatók előtt, szombattól azonban bezár.

  A kastély több mint 900 éves, többször felújították és helyreállították, különösen az 1992-es tűz után. Egy saját kápolna is található benne. A Szent György-kápolnát az elmúlt években számos címlapon lehetett látni, mivel Harry herceg és Meghan Markle, valamint Beatrice hercegnő és Jack Brooksbanks is ott tartották esküvőjüket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!