Döntésre jutottak, mégis elhalasztják a Tokiói Olimpiát

Bár a világ sportszövetségei és eseményrendezői folyamatosan mondják le a rendezvényeiket és versenyeiket a koronavírus-helyzet hatására, a világ egyik legnagyobb sporteseményéhez eddig mindenki foggal körömmel ragaszkodott. Főleg az Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Tokyo 2020 Games szervezőgárda. De végül ők is meghozták a döntést, és március 24-én, kedd este hivatalosan is bejelentették, hogy elhalasztják a Tokiói Nyári Olimpiai Játékokat.

A fotó csak illusztrációForrás: Korkusung / Shutterstock.com

íg a március 17-i hírek szerint, amiről itt az oldalon is beszámoltunk, Japán továbbra is ragaszkodott az olimpia megtartásához, addig március 23-ra hatalmasat fordult a helyzet. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság több tagja is megszólalt különböző interjúkban, és elmondásuk szerint nem úgy megy majd a játékok megrendezése, ahogy mindenki tervezte. Hétfőn még nem döntöttek a teljes halasztásról, de már bejelentették, hogy július 24-én biztos nem kezdődik majd el az eseményt. Szintén hétfőn érkezett a hír a bizottság felé, hogy Kanada és Ausztrália nem küldi el versenyzőit a játékokra - olvasható a Lonely Planet összefoglaló cikkében.

Végül a két vezető Shinzo Abe japán miniszterelnök és Thomas Bach a NOB elnöke kedden, telefonon egyeztettek egymással és tekintettel a járvány miatt kialakult kiszámíthatatlan helyzetre, valamint a WHO legfrissebb tájékoztatásaira úgy döntöttek, hogy egy évvel elhalasztják a Nyári Játékokat.

Az olimpiai láng azonban Japánban marad és az elnevezés sem változik majd a csúszás miatt. A jövőre megrendezett játékokat is 2020-as Nyári Olimpiai Játékoknak nevezik majd.

A Nyári Játékok elhalasztása hatalmad pénzbeli kiesés a szigetországnak, de nem először fordul elő. A rendezvényt 1916-ban az első világháború ideje alatt kellett lemondani; a második világháború alatt a nyári és a téli versenyeket is elhalasztották 1940-ben, 1944-ben pedig úgyszintén mindkettő kimaradt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek