Japán ragaszkodik az Olimpiához

Japán továbbra is azt tervezi, hogy a kitűzött időpontban tartja meg a Tokiói Olimpiát, méghozzá a nézők jelenléte mellett. Az előkészületeket a koronavírus ellenére is folytatják, melynek az országban 1400 fertőzöttje van, és amely eddig 28 életet követelt - adja hírül a BBC.

Forrás: t-mizo/commons.wikimedia.org

A tervek szerint a fáklyafutás március 26-án Fukushimából indul, de a koronavírus miatt a versenyt a nyitóünnepséggel együtt lerövidítik, a nézők viszont továbbra is a pálya mellől nézhetik az eseményt. A nemrégiben, Olimpia városában tartott fáklyagyújtási ceremóniát már nézők nélkül rendezték meg, a hozzá kapcsolódó futást pedig felfüggesztették, hogy elkerüljék a tömeget.

A járvány miatt ugyanakkor világszerte számos eseményt mondanak le. Nemrégiben az UEFA jelentette be, hogy a Bajnokok Ligája és az UEFA Európa-liga után egy évvel elhalasztja a 2020-as Labdarúgó Európa-bajnokságot is.A mérkőzéseket 2021. június 11-től július 11-ig tartják majd, a márciusi barátságos mérkőzéseket 2021 júniusára halasztották. A 2022-es Világbajnokság 2021 júniusáig tervezett kvalifikációs mérkőzéseit más időpontban játsszák majd, ahogyan a Nemzetek Ligája döntőjét és a 2021 júniusára és júliusára tervezett Női Euro 2021 játékokat is.

Elhalasztották a Dél-Amerikai focikupát, a Copa Americát is, és a többek között Magyarországra is tervezett Giro d'Italiát teljes egészében későbbi időpontra helyezték.A 103. Giro d'Italia az eredeti tervek szerint május 9-én Budapesten rajtolt volna, a befutó pedig május 31-én lett volna Milánóban.

Mint az MTI híreiből kiderül, az Európai Röplabda Szövetség (CEV) is elhalasztotta minden versenysorozatát, ez az európai kupasorozatok (Bajnokok Ligája, CEV Kupa, Challenge Kupa) mellett a strandröplabda-versenyeket, az utánpótlás Európa-bajnoki selejtezőket, illetve az Európa-ligát is érinti. Utóbbi kettőben a magyar válogatottak is szerepeltek volna.

Törölték az idei Man-szigeti motorversenyt, amelyet május 30. és június 13. között rendeztek volna meg, valamint az autós gyorsasági NASCAR-sorozat hét futamát is elhalasztották az Egyesült Államokban életbe léptetett új korlátozásokat követően.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek