Rekordsebességű, repülő vonatot fejlesztenek Japánban

  Tokióból Oszakába jelenleg két és fél óra az út vonattal, azonban ezt a távot 17 éven belül akár 67 perc alatt is megtehetik az utazók. A Japán Vasúttársaság Linear Project néven fejleszti a vonathálózatot, ami lehetővé teszi majd, hogy az emberek rekordsebességgel utazzanak az országban - adja hírül a Matador Network.

  Forrás: Parag.naik/commons.wikimedia.org

  A projekt középpontjában a Linear nevű vonat áll, amely a repülőhöz hasonlóan emelkedik el a földtől, igaz, nem olyan nagy magasságba: kerekeken indul, majd miután megfelelően felgyorsult, visszahúzza azokat, és 10 centivel a föld felett halad. Így nincs súrlódás a kerekek és a sín között, és a vonat akár 500 km/órás sebességgel is tud haladni.

  A vonat Tokióból 40 perc alatt ér Nagojába és 67 perc alatt Oszakába. A tervek szerint az infrastruktúra 2037-ra lesz kész, a pálya 86%-a pedig föld alatt halad majd, hogy elkerülje a földrengésveszélyes területeket.

  Japán expresszei egyébként már jelenleg is a világ leggyorsabbjai közé tartoznak, 320 km / órás sebességükkel, ráadásul 50 éve balesetmentesen közlekednek.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!