Vasárnaptól zárva tart a fővárosi állatkert

  Budapest Főváros főpolgármestere szombat délutáni sajátótájékoztatóján jelentette be, hogy a város vezetése több fővárosi intézmény – köztük a gyógyfürdők - mellett a Budapesti Állatkert ideiglenes bezárásáról is döntött. Ez alapján a Fővárosi Állat- és Növénykert március 15-től további intézkedésig nem fogad látogatókat.

  Az Állatkert azonban a továbbiakban is működik, a dolgozók ezután is a legmagasabb színvonalon gondoskodnak a kertben élő 900 különböző állatfaj több mint 10 ezer egyedéről, valamint a park növényeiről is – fogalmazott szombat esti közleményében Fővárosi Állat- és Növénykert, amelyben kiemelik, hogy ismeretterjesztő tevékenységüket a bezárt kapuk ellenére is folytatják a weboldalukon és a Facebook-oldalukon keresztül.

  Fővárosi Állat- és NövénykertForrás: Martin Belam/Wikipedia

  Utoljára 26 éve volt olyan nap, amikor a kert zárva volt, mivel 1994 előtt az volt a szokás, hogy az ősztől tavaszig tartó időszakban heti egy napon zárva volt az Állatkert. Olyan esetre, amikor a kert egymást követő több napon át is zárva tartott, utoljára 64 évvel ezelőtt volt példa.

  Mindeközben vasárnap reggelre újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 32-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma, írják a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon.

  A vidéki állatkertek látogathatók

  A vidéki intézmények közül a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark a Facebook-oldalán csütörtökön arról írt, hogy továbbra is normál nyitva tartási rend szerint üzemelnek. Az állatkert a hét minden napján nyitva tart, ettől a hétvégétől kezdve már a vidámparkkal együtt, igaz, április végéig csak hétvégi és ünnepnapi nyitvatartással. 

  A Pécsi Állatkert továbbra is látogatható, azonban megelőzési céllal minden, korábban meghirdetett rendezvényük elmarad. Az intézmény dolgozói a weboldalukon keresztül hívják fel a látogatók figyelmét, hogy az állatkertbe érkezéskor használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, a mosdókban éljenek a szappanos kézmosás lehetőségével, a pénztári várakozást egymástól elkülönülve tegyék, és a látogatás során is kerüljék a tömeget.

  Debreceni Állatkert, Növénykert és VidámparkForrás: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

  A  Nyíregyházi Állatpark is fogad látogatókat, de a Zöld Piramis-Ócenáriumba és a Viktória házba egyszerre maximum 50 embert engednek csak be, az olyan kis légterű Állatházakat - mint a Hüllő-ovi, Trópusi ház és Ausztrál ház - bezárják, azok nem látogathatóak. A fókashow lelátójára sem engednek fel senkit – olvasható az állatpark közösségi oldalán.

  De hasonlóan nyitva tart a Szegedi Vadaspark, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a  Győri Állatkert és a Veszprémi Állatkert is – utóbbi a Facebook-oldalán jelentette be, hogy mindössze a Kölyökdzsungel nevű bemutató terme nem látogatható. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark március 15-től pedig már a nyári működési rendje szerint, minden nap 9-től 19 óráig fogad vendégeket.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!