Éhes elefántcsorda portyázik élelemért egy délnyugat-kínai faluban

Egy 14 egyedből álló elefántcsorda "garázdálkodik" a délnyugat-kínai Jünnan tartománybeli Menghaj megye egyik falujánál. Az állatokat a hasuk hajtotta a lakott övezetbe. A tehenek és borjaik alkotta elefántcsordát, valamint a melléjük szegődött három bikát március 9-én észlelték először a lakosok, de az állatok egészen március 11-ig az erdőben maradtak. Mostanra azonban a lakóövezetbe is bemerészkedtek élelmet keresni.

Az elefántok károkat okoztak a lakosoknak - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Chaton Chokpatara

Az éhes elefántok megrongálták a tetőket, ajtókat és ablakokat, de testi sérülést egyenlőre senkinek nem okoztak. Menghaj megye erdészei az ormányosokat jelenleg főleg drónokkal figyelik, hogy megakadályozzák az emberek és az állatok összetalálkozását. Azokban a falvakban, ahol az elefántok várhatóan keresztül haladnak majd, megkezdték a cukornád betakarítását, hogy a lakók ne szenvedjenek nagy veszteségeket - írja az MTI.

Az elefántok még az egyik lakos házi készítésű, alkoholt tartalmazó edényét is feldöntötték, de nehéz lenne megmondani, hogy megitták-e, pontosabban, hogy mennyit ittak belőle.  

A vadon élő ázsiai elefántok állami védelmet élveznek Kínában. Az egyre hatékonyabb környezet- és állatvédelemnek köszönhetően a számuk mostanra nagyjából 300-ra nőtt az országban, többségük Jünnan tartományban él.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek