Éhes elefántcsorda portyázik élelemért egy délnyugat-kínai faluban

  Egy 14 egyedből álló elefántcsorda "garázdálkodik" a délnyugat-kínai Jünnan tartománybeli Menghaj megye egyik falujánál. Az állatokat a hasuk hajtotta a lakott övezetbe. A tehenek és borjaik alkotta elefántcsordát, valamint a melléjük szegődött három bikát március 9-én észlelték először a lakosok, de az állatok egészen március 11-ig az erdőben maradtak. Mostanra azonban a lakóövezetbe is bemerészkedtek élelmet keresni.

  Az elefántok károkat okoztak a lakosoknak - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Chaton Chokpatara

  Az éhes elefántok megrongálták a tetőket, ajtókat és ablakokat, de testi sérülést egyenlőre senkinek nem okoztak. Menghaj megye erdészei az ormányosokat jelenleg főleg drónokkal figyelik, hogy megakadályozzák az emberek és az állatok összetalálkozását. Azokban a falvakban, ahol az elefántok várhatóan keresztül haladnak majd, megkezdték a cukornád betakarítását, hogy a lakók ne szenvedjenek nagy veszteségeket - írja az MTI.

  Az elefántok még az egyik lakos házi készítésű, alkoholt tartalmazó edényét is feldöntötték, de nehéz lenne megmondani, hogy megitták-e, pontosabban, hogy mennyit ittak belőle.  

  A vadon élő ázsiai elefántok állami védelmet élveznek Kínában. Az egyre hatékonyabb környezet- és állatvédelemnek köszönhetően a számuk mostanra nagyjából 300-ra nőtt az országban, többségük Jünnan tartományban él.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!