Épül a világ harmadik leghosszabb gyalogos hídja

  Újabb turisztikai látványosságokkal bővül a horvát tengerpart: függőhíd épül a Krka-kanyon felett, valamint egy panoráma-üvegalagutat is kialakítanak a ©ibeniktől nem messze lévő Primoąten üdülővárosban.

  A Krka-kanyon felett húzódó, több mint 4600 méter hosszú gyalogos híd a harmadik leghosszabb lesz a világon és a második leghosszabb Európában. A turisztikai attrakció a Necven, valamint Trosenj középkori várait fogja összekötni.

  Hamarosan gyalog is átszelhetjük a Krka-kanyontForrás: Shutterstock / Készítette: zhukovvvlad

  A tibeti stílusú függőhidat másfél-két éven belül kezdik építeni, attól függően, hogy mikorra sikerül kijárni az építési engedélyt és elkészíteni a teljes dokumentációt. A híd 140 méter magasan függ majd, ötvözve a kilátó és a gyalogút szerepét a szinte érintetlen természet felejthetetlen élményét nyújtja az odalátogatóknak.

  Azért, hogy illeszkedjen a tájba, egy viszonylag laza szerkezetű függőhíd építését tervezik. A híd szélessége 160 centiméter lesz, amely teljesen megfelel a kétsávos gyalogutak szélességének.

  Harminchat kilométerrel lejjebb, Primoąten városában az ottani önkormányzat egy hatvan méter hosszú és hat méter széles panoráma-alagút építésébe fogott, amely a tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek