Épül a világ harmadik leghosszabb gyalogos hídja

Újabb turisztikai látványosságokkal bővül a horvát tengerpart: függőhíd épül a Krka-kanyon felett, valamint egy panoráma-üvegalagutat is kialakítanak a Šibeniktől nem messze lévő Primošten üdülővárosban.

A Krka-kanyon felett húzódó, több mint 4600 méter hosszú gyalogos híd a harmadik leghosszabb lesz a világon és a második leghosszabb Európában. A turisztikai attrakció a Necven, valamint Trosenj középkori várait fogja összekötni.

Hamarosan gyalog is átszelhetjük a Krka-kanyontForrás: Shutterstock / Készítette: zhukovvvlad

A tibeti stílusú függőhidat másfél-két éven belül kezdik építeni, attól függően, hogy mikorra sikerül kijárni az építési engedélyt és elkészíteni a teljes dokumentációt. A híd 140 méter magasan függ majd, ötvözve a kilátó és a gyalogút szerepét a szinte érintetlen természet felejthetetlen élményét nyújtja az odalátogatóknak.

Azért, hogy illeszkedjen a tájba, egy viszonylag laza szerkezetű függőhíd építését tervezik. A híd szélessége 160 centiméter lesz, amely teljesen megfelel a kétsávos gyalogutak szélességének.

Harminchat kilométerrel lejjebb, Primošten városában az ottani önkormányzat egy hatvan méter hosszú és hat méter széles panoráma-alagút építésébe fogott, amely a tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek