Környezettudatos újdonság várja a turistákat a Krka Nemzeti Parkban

  Hamarosan környezettudatos katamaránokkal hajókázhatunk a horvát Krka Nemzeti Parkban. Két vadonatúj elektromos vízi járgányt is vízre bocsátottak, az egyik a Visovac, a másik pedig a Miljevci nevet viseli. 

  Új katamaránok fedélzetén fedezhetjük fel a Krka folyótForrás: Pixabay / Készítette: Paweł Litwin

  Mindkét katamarán fedélzetén 50 utas fér el, közöttük a fogyatékkal élő személyeknek és kerekesszékkel utazó turistáknak is biztosítanak megfelelő helyet. Az újonnan megépített e-hajókat tegnap mutatták be a nagyközönségnek, de a turistákat csak áprilistól szállítják, amikor a Parkban megkezdődik a szezon. 

  A környezetbarát közlekedési eszközök fedélzetén napelemek gondoskodnak az áramellátásról, amelyeknek főleg a napsütötte nyári napokon lesz jelentőségük. Akár tíz órára elegendő áramot is tudnak termelni egy nap alatt.

  A helyiek a Krka-folyó ökoszisztémájának védelme és megőrzése érdekében ruháztak be a környezettudatos hajókra, amelyeknek összértéke közel 6 millió horvát kuna – írja a horvát HrTurizam idegenforgalmi magazin.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek