Ezen a félszigeten egy ideig nem lehet kávézóban cseverészni

  Mostantól nem lehet kiülni a tengerparti kávézók teraszára az Isztrián, ugyanis az összes vendéglátóhelyet bezárták a félszigeten. Pontosabban csak néhány vendéglő házhozszállítása működik.

  Üresek a tengerparti kávézók az IsztriánForrás: Shutterstock / Készítette: andras_csontos

  Horvátországban nagy megszorításnak számít a kávézók bezárása, hiszen a helyiek hétköznaponént is rendszeresen betérnek egy-egy feketére. Sokan itt olvassák el a reggeli újságot, mások pedig a délutánjaik egy részét töltik el a törzshelyükön a barátaikkal. Ez a fajta közösségi élet április 14-ig biztosan megszűnik a szomszédos ország félszigetén.

  Az éttermek sem fogadnak vendégeket, úgyhogy aki tengeri herkentyűt, vagy bármilyen extra ételt szeretne enni, az csak otthonában teheti meg. A vendéglők házhoz viszik a helyiek rendelését.

  A tengerparti városokban mindössze az élelmiszerboltok és a benzinkutak nyitnak ki, ezek is csak 18 óráig dolgozhatnak. A megszorításokra a koronavírus miatt van szükség - írja horvát HrTurizam.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!