Madáretetőkre hajazó szállásokból figyelhetik meg a természetet

  Norvégia hihetetlenül szép, érintetlen természettel büszkélkedhet a fjordoktól és az egyenetlen partvonalaktól kezdve a kígyózó gleccserekig, és a zöld legelőkig. A Livit nevű cég bejelentette, hogy olyan egyedi szálláslehetőségeket hozott létre, amelyekből lenyűgöző a kilátás. A vendégek elegáns, futurisztikus, nagy ablakokkal ellátott, hatalmas, madáretető szerű dobozokban szállhatnak meg.

  Forrás: Falkeblikk AS/Falkeblikk As/livit.no

  A kiváló minőségű, és egyedi formatervezésű emberi madáretető házakból zavartalanul figyelhetik meg a természetet. A madáretetőre emlékeztető házak az egész országban megtalálhatók lesznek, és mivel helikopterrel is szállíthatók, így nehezebben elérhető helyekre is telepíthetők – írja cikkében a Lonely Planet.

  Forrás: livit.no

  „Olyan házakat akartunk létrehozni, amelyek lehetővé teszik az egyedi élményeket, minimális környezeti lábnyomot hagynak, és amelyben a látogatók úgy érezhetik magukat, mintha a természetben lennének, mégis kényelmesen érezhetik magukat, mint egy szállodai szobában." – mondta a Lonely Planetnek Torstein Aa, a Birdbox tervezője és a Livit társalapítója.

  Forrás: livit.no

  Azt is elmondta, hogy a vendégek itt a szabadság és a nyugalom érzésével egyedülálló élményt kaphatnak, lehet az a fjordok megtekintése naplementében, a viharos tengerek figyelése vagy a hegyekre néző pihentető kikapcsolódás. A madáretetőkre hajazó építmények mindenféle időjárási viszontagságnak ellenállnak.

  Forrás: Falkeblikk AS/Falkeblikk As/livit.no

  Jelenleg két "madárdoboz" helyezkedik el Norvégia nyugati partján, amelyeket a Livit weboldalán és az az Airbnb-en keresztül lehet lefoglalni. Mind a két szállás úgy simul a természetbe, mintha közvetlenül ott lenne, de közben mindent kielégítő luxusból figyelhetik, hogy mi történik az ember nem járta területeken.

  Forrás: livit.no

  Az egyik Fauske városban, a Skjerstad-fjord partján fekszik. A szállásról Norvégia vad fjordjai és buja völgyei is láthatóak. Itt a vendégek megtapasztalhatják a valódi norvég vidéki nyugalmat, hiszen madárcsicsergés, a folyók áramlásának hangja és rengeteg fa veszi körül a házikót. Aki ezt ahelyet választja, felfedezheti a vidéki térséget, sétálhat a fjordok mentén, jó idő esetén fürödhet, túrázhat a környező hegyekben, és élvezheti az egyedi kilátást.

  Forrás: livit.no

  A másik szállás Langeland városában, a természet kellős közepén lett elhelyezve. Aki itt megszáll, ágyban fekve ráláthat a környék hegyeire. A síelők a közeli pályákon is lecsúszhatnak, míg nyáron csodaszép túrákat tehetnek a Langelandsvatnet tó körül, hogy egy jót csobbanhassanak a kristálytiszta vízben.

  Forrás: livit.no

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!