A norvég tévé percről percre közvetíti az MS Spitsbergen útját

  A norvég állami tévé, az NRK hosszabb, megszakítás nélküli közvetítéseiről híres, most pedig újabb ambíciózus műsorral állt elő. Svalbard: percről percre címmel közvetíti a Hurtigruten expedíciós hajójának, az MS Spitsbergennek kilenc napos útját a Spitzbergák körül, mely a világ legészakibb, állandóan lakott területe - adja hírül a Forbes.

  Az MS SpitsbergenForrás: Isak Løvik/commons.wikimedia.org

  A 2009-ben épült és 2016-ban teljes körűen felújított MS Spitsbergenen maximum 335 utas fér el, kis mérete és jó manőverező képessége különösen alkalmassá teszi a sarkvidéki utakra. A nyári, állandó nappali fényben tett utat kamerák és drónok segítségével rögzítették.

  A 13 319 perces adást január 31-től február 9-ig közvetítik az NRK2 csatornán, emellett a nézők február 1-jétől minden este egy órás összeállítást láthatnak belőle az NRK1 csatornán.

  Svalbard a Svalbardi Egyezmény aláírásának 100. évfordulója alkalmából került a média fókuszába, az egyezmény alapján tartozik a Spitzbergák területe Norvégiához.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!