Ember és természet szimbiózisát élheti át ezekben a kabinokban

A chilei székhelyű Zerocabin önellátó mobil-faházakat kínál, melyek negatív hatások nélkül illeszkednek a természetes környezetbe. A kocepciót egy maroknyi tudóscsoport fejlesztette ki, és arra törekedtek, hogy lemásolják a természetben előforduló rendszereket. Például, ahogyan a levelek rendeződnek el a növény szára mentén, úgy illeszkednek az egyes kabinok a környezetükbe, pontosan meghatározott szögben, hogy a lehető leghatékonyabban tudjanak töltődni a napelemek - adja hírül a designboom.com.

Forrás: zerocabin.org

A házat úgy tervezték, hogy bárhol fel lehessen húzni, és az energiahálózaton kívül is minden igényt kielégítsen. Az egyes kabinokat a cég csapata építi fel, akik a beépített rendszerek karbantartásásra is adnak tervet, ami kiterjed a napelemekre, a szennyvízkezelőre, valamint a fordított ozmózissal tisztító esővízgyűjtőre is.

A kabin két darab, egyenként egy méter magas facölöpön áll, hogy ne tehessenek benne kárt a rágcsálók vagy a nedvesség, ugyanakkor a lehető legjobb kilátás nyíljon belőle. A vázszerkezetet szögek nélkül állítják össze, a szigetelés biológiailag lebomló anyagokból áll. Ez a szigetelés a hőhatékony üvegekkel együtt gondoskodik arról, hogy a lehető legkevesebb energiát kelljen felhasználni a ház hőszabályozásához.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek