A szomszédok is búcsút intenek a műanyag szívószálaknak

  Szerbiában is fontolóra vették az egyszer használatos műanyagtárgyak betiltását, helyébe a többször használható műanyagflakonok visszaváltási rendszerét vezetnék be.

  Lejárt a műanyag szívószálak idejeForrás: Pixabay / Készítette: Willfried Wende

  A műanyagzacskók betiltását már beharangozták a szomszédságban, az egyszer használatos, környezetszennyező tárgyak száműzése pedig egy újabb kezdeményezés.

  Jelenleg intenzív tárgyalásokat folytatnak a témában a környezetvédő szakemberek, akik többek között bevezetnék azt a külföldön elterjedt gyakorlatot, hogy az újrahasznosítható csomagolások, például a petpalackok, alumíniumdobozok beváltásakor szimbolikus összeget visszafizetnének a tudatos vásárlóknak.

  Ezzel az intézkedéssel is hozzájárulnának a környezetvédelemhez, és egyúttal követnék az Európai Unió példáját, ahol már megszületett a határozat az egyszer használatos műanyagtárgyak betiltásával kapcsolatban.

  Ez azt jelenti, hogy számos ország megszabadul a műanyagtányérok, evőeszközök, szívószálak használatától, hiszen ezeket sem gyártani, sem forgalmazni nem szabad. Mint ismeretes, 2021-től az EU-tagállamaiban eltűnnek a műanyag szívószálak, fültisztítók, tányérok, evőeszközök - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!