Megelégelték a sok műanyag hulladékot a horvát kisvárosban

  Egy újabb horvát kisváros tett lépéseket a környezetvédelem érdekében. Első körben az egyszeri használatos műanyag tárgyakat tiltják be.

  Vrgorac lépést tett a hulladékmentesség irányábaForrás: Wikipédia / Készítette: Dreizung

  A Split-Dalmácia megyében található Vrgorac város polgármestere felhívta a helyi vezetőség figyelmét, hogy nem használhatnak többet műanyag palackokban tárolt vizet és egyszeri használatos poharakat, evőeszközöket várost érintő megbeszéléseken és a munkahelyeiken. 

  Aki valamilyen rendezvényre érkezik a városba, jó ha tudja, hogy tilos a műanyag flakonok és poharak használata. A fesztiválokon üveg poharakban adhatnak italt, vagy organikus alternatívákat kell találniuk a szervezőknek.

  A városban továbbá minden létesítmény külön tárolókat kap a papír gyűjtésére, így a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára is igyekeznek felhívni a lakosok figyelmét – tudtuk meg a helyi Večernji lap híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!