Thaiföldön is megelégelték a műanyag szatyrokat

  Sorra pusztulnak el az állatok a szervezetükbe kerülő műanyag hulladék miatt, ezért is fontos a döntés, mely szerint betiltják az egyszer használatos műanyag szatyrokat a nagyobb üzletekben. Egy év múlva pedig a kisebb boltokból is száműzik az erősen környezetszennyező nejlonszatyrokat.

  Thaiföldön is betiltották a zacskókat - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: ARIMAG

  Thaiföldön január elsejétől vezették be a műanyagszatyor-tilalmat. Az intézkedés egyik legfőbb oka, hogy egyre jelentősebb mennyiségben halmozódik fel a műanyaghulladék a folyókban és a tengereken, ami túl azon, hogy rémes látványt nyújt, számos vízi élőlény számára halálos veszélyt is jelent.

  További veszélyforrás, hogy a műanyag mikroszemcséi bekerülnek a vízi élőlények szervezetébe, és amikor elfogyasztják őket, átkerülnek végül az emberbe is - írja a Turizmus.com

  Thai sajtóértesülések szerint a helyiek különböző kreatív módokon alkalmazkodnak az új szabályhoz:

  szövetzsákokba, halászhálókba vagy éppen a pólójukba pakolják a megvásárolt árucikkeket a boltokban.

  Az első ország, ahol betiltották a műanyag szatyrokat Banglades volt még 2002-ben, az idei évtől pedig Belgrádban sem csomagolhatják zacskóba a megvásárolt árucikkeket. Magyarország 2012 óta sújtja különadóval a nejlonzacskók használatát.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!