A vietnamiak is megunták a műanyag zacskókat, új ötletük támadt

  Számos vietnami bevásárlóközpont és üzletlánc igyekszik kiiktatni a műanyag flakonokat és zacskókat, helyettük pedig egyre érdekesebb zöld megoldásokat találnak ki. Most egy környezetbarát, nejlontáska helyettesítő megoldással rukkoltak elő.

  Remek megoldás a banánfa levél műanyag táska helyettForrás: Shutterstock / Készítette: Mitreejit2524

  Az új, vagy inkább megújított ötlettel a vietnami fővárosban, Hanoiban is találkozhatnak, hiszen a nagyváros három legnagyobb bevásárlóközpontja már levélre cserélte a műanyag táskákat. A turistáknak és a helyeiknek egyelőre szokatlan a zöld "szatyor", de a megoldás egyre gyakoribb lesz, hiszen a tervek szerint nemsokára a húst is levélbe csomagolják.

  A helyi üzletek a további természetes megoldások felé is nyitnak - a tojást speciális papír dobozban árulják, és számos élelmiszert cukornádból készült csomagolásban helyeznek a pocokra, továbbá megjelentek a kukoricaporból préselt bevásárlószatyrok is.

  Az intézkedésre nagy szükség van, ugyanis Vietnamban naponta 2,5 ezer tonna műanyag termelődik, és az ország a világon a negyedik helyen áll az óceánok szennyezésében - írja a szerb 021.rs.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!