A vietnamiak is megunták a műanyag zacskókat, új ötletük támadt

Számos vietnami bevásárlóközpont és üzletlánc igyekszik kiiktatni a műanyag flakonokat és zacskókat, helyettük pedig egyre érdekesebb zöld megoldásokat találnak ki. Most egy környezetbarát, nejlontáska helyettesítő megoldással rukkoltak elő.

Remek megoldás a banánfa levél műanyag táska helyettForrás: Shutterstock / Készítette: Mitreejit2524

Az új, vagy inkább megújított ötlettel a vietnami fővárosban, Hanoiban is találkozhatnak, hiszen a nagyváros három legnagyobb bevásárlóközpontja már levélre cserélte a műanyag táskákat. A turistáknak és a helyeiknek egyelőre szokatlan a zöld "szatyor", de a megoldás egyre gyakoribb lesz, hiszen a tervek szerint nemsokára a húst is levélbe csomagolják.

A helyi üzletek a további természetes megoldások felé is nyitnak - a tojást speciális papír dobozban árulják, és számos élelmiszert cukornádból készült csomagolásban helyeznek a pocokra, továbbá megjelentek a kukoricaporból préselt bevásárlószatyrok is.

Az intézkedésre nagy szükség van, ugyanis Vietnamban naponta 2,5 ezer tonna műanyag termelődik, és az ország a világon a negyedik helyen áll az óceánok szennyezésében - írja a szerb 021.rs.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek