10 ok, amiért szeretik az emberek Bécset

Az osztrák fővárost rendre olyan címekkel jutalmazzák, mint a legélhetőbb vagy a legokosabb város. Bécs Város Külképviseleti Irodája összegyűjtött 10 okot, melyek miatt Bécs kiérdemelheti ezeket a címeket, és számot tarthat a turisták érdeklődésére is.

BécsForrás: Filmspektakel

1. A várost környezetbarát tömegközlekedés hálózza be. Öt metró- és huszonnyolc villamosvonal, valamint százhuzonkilenc buszjárat és éjszakai buszok gondoskodik fáradhatatlanul az utasok kényelméről, fenntartható módon.

2. Bécsben bárki kortyolhat egy kis hegyi forrásvizet. Persze, az ilyesmihez nem árt, ha a hegyek közelében van a fővárosunk, de ki is kell tudni használni az adottságokat. Bécsben ezer nyilvánosan hozzáférhető ivókútból kóstolhatjuk meg a hegyi patakok ízét.

3. A közterek több mint felét zöldterületek teszik ki és a városhoz tartozik a Lobau is, ami Európa utolsó érintetlen mocsaras területe. Aligha találunk olyan fővárost, ahol több fa, park, vagy erdő lenne. 

4. Nincs nehéz dolga annak, aki Bécsben sportolni akar, az osztrák ugyanis hagyományosan aktív nemzet. Legyen az hegyi túra vagy biciklizés a Bécsi erdőben, futás a Duna mentén vagy korcsolyázás a Jégálomban, itt mindenki megtalálja a kedvére valót.

5. Bécsben virágzik a mezőgazdaság, nagyon sok a kert, a szőlő. Következésképp rengeteg a finom zöldség és gyümölcs, a jó bor, a magvak. Jó hír az uborka kedvelőinek: a főváros előkelő helyet foglal el az uborkatermesztésben, magasan megelőzve ezzel a többi osztrák tartományt.

6. Michelin-csillagos konyha. Habár elsőre valószínűleg a bécsi szelet és a Sacher torta jut eszünkbe, Bécs ennél sokkal többet kínál. A kulináris élvezetek szerelmesei rengeteg jobbnál jobb étterem és bár közül választhatnak.

7. Csak a tiszta város boldog város, ezért a bécsi köztisztaságiak, az MA 48 éjjel-nappal fáradhatatlanul dolgoznak a hulladék elszállításán. Olyannyira lelkesek, hogy megtett kilométereikből még a Hold-Föld távolság is kitelik.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek