Kiderült, melyik városban a legjobb élni a világon

  Ahogy tavaly, úgy idén is Bécset kiáltotta ki a világ legélhetőbb városának a The Economist Intelligence Unit (EIU) felmérése – számol be az eredményekről az Independent.

  Az osztrák főváros szinte minden kategóriában maximális pontszámot ért el, de az európai városok általában is jól teljesítettek, az első 20 helyből 8-at elfoglalva. A top 10-ben Ausztrália és Kanada is 3-3 várossal képviselteti magát, míg Japán két helyet szerzett ebben a keretben. Az Economist cikkében látható infografika alapján Budapest Kelet-Európa élén végzett a 100-ból 90-es pontszámot meghaladó eredménnyel.

  A felmérés összesen 140 várost vizsgált öt kategória alapján: a stabilitást, az egészségügyet, a kultúrát, a környezetet, az oktatást és az infrastruktúrát vették alapul, és idén először tértek ki a klímaváltozás és az élhetőség összefüggéseire.

  A kutatás a legnagyobb fejlődést elért városokként említi Moszkvát, Belgrádot, a vietnámi Hanoit és Kijevet. Ezzel szemben a legtöbbet Detroit és Caracas élhetősége esett az elmúlt öt évben.

  Forrás: Aguettl/pixabay.com

  A 10 legélhetőbb város:

  1. Bécs (Ausztria)
  2. Melbourne (Ausztrália)
  3. Sydney (Ausztrália)
  4. Oszaka (Japán)
  5. Calgary (Kanada)
  6. Vancouver (Kanada)
  7. Toronto (Kanada)
  8. Tokió (Japán)
  9. Koppenhága (Dánia)
  10. Adelaide (Ausztrália)

  A 10 legkevésbé élhető város:

  1. Damaszkusz (Szíria)
  2. Lagos (Nigéria)
  3. Dhaka (Bangladesh)
  4. Tripoli (Líbia)
  5. Karacsi (Pakisztán)
  6. Port Moresby (Pápua Új-Guinea)
  7. Harare (Zimbabwe)
  8. Douala (Kamerun)
  9. Algír (Algéria)
  10. Caracas (Venezuela)
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!